Udfasning af gasfyr


Skift gasfyret ud med en luft-til-vand varmepumpe

Et oplagt alternativ til gasfyret er en luft-til-vand varmepumpe. Vores nye DHW AIR er en pladsbesparende løsning som via den yderst lydsvage AIR9 luft-til-vand varmepumpe forsyner boligen med både rumopvarmning og varmt brugsvand på en energieffektiv måde.

Indedelen tilsluttes husets eksisterende centralvarmeanlæg i stedet for dit gamle gasfyr. Herfra leverer anlægget varme til radiatorer og gulvvarme samt producerer det varme brugsvand. Anlægget er nemt at montere og det kræver ikke gennemgribende renovering af dit bryggers. 

Silent Mode og Kostoptimering 

Selvom AIR9 varmepumpen er en af de mest støjsvage på markedet, kan det i områder med tæt bebyggelse være nødvendigt at begrænse varmepumpens støjniveau i perioder. DHW AIR9 kommer derfor med nat- og sommerbegrænsning, som gør det muligt at indstille en maksimumskapacitet på varmepumpen om natten, hvor der er skrappere krav til støj mod skel, eller om sommeren, hvor flere opholder sig udenfor. 

Udover Silent Mode kommer DHW AIR9 også med ugeprogrammer som gør det muligt at kostoptimere opvarmningen af brugsvand og centralvarme hen over døgnet ud fra el-tarifferne. Det betyder f.eks., at ugeprogrammet kan indstilles så setpunkterne automatisk sænkes mellem 17:00 og 21:00, hvor el-tariffen typisk er højest. 

Energistyrelsens afkoblingsordning – udfasning af gasfyr uden gebyr

Energistyrelsen har oprettet en Afkoblingsordning, der er målrettet gaskunder, som ønsker at udfase deres gasfyr med en mere økonomisk og grønnere varmekilde. Puljen åbner onsdag den 10. maj og giver dig mulighed for at skrotte gasfyret helt uden gebyr. Energistyrelsens Afkoblingsordning, dækker omkostninger til afkobling af gasledninger, som du normalvis skal betale for at blive afkoblet gassystemet.

For at kunne gøre brug af afkoblingsordningen skal du afmelde din gasforsyning hos Evida, mens puljen er åben. Læs mere om Afkoblingsordningen hos Evida.

Energitilskud ved varmepumpepuljen

AIR9 varmepumpen opnår energimærket A++ ved 55° og dét er ikke uvæsentligt, eftersom en bedre energimærkning udløser et højere energitilskud.

DHW AIR9 er altså en oplagte løsning til dig, der allerede nu vil frigøre dig for bekymringerne om prisudviklingen på gas.

Læs mere om ansøgning til energitilskud, energimærkning og meget mere på SparEnergi.dk/tilskud