Neo Futura

I landsbyen Dudikov i det tjekkisk-mähriske højland, ligger der et prøvehus, hvor man kan tilbringe en rolig weekend på egen hånd og samtidig prøve atmosfæren i et passivhus

Nilan Compact P

Selskabet Prodesi Domesi har på baggrund af deres mangeårige arkitektoniske og tekniske erfaring fokus på design af træhuse bygget som Passivhuse.

Neo Futura er designet til at opnå maksimal effektivitet og funktionalitet. Størstedelen af stueetagen består af opholdsstue, køkken og spisestue. Der er også et lille arbejdsområde, der f.eks. kan laves om til et gæsteværelse.

Opholdsstuen langs sydsiden, er omkranset af et stort glasområde med store skydedøre, der ikke kun giver en fantastisk udsigt, men også bidrager til opvarmningen via passiv solvarme. På facaden er der integreret rullegardiner til beskyttelse mod overophedning om sommeren.

Huset anvender primært vedvarende energikilder og det skrå tag giver endvidere mulighed for montering af solceller eller solfanger.

Neo Futura er et hus på 98 m2, bygget med en kompakt rektangulær struktur, sadeltag og facade beklædt med ubehandlet lærketræ, hvilket giver en god harmoni med det omkringliggende miljø.

Nilans Compact P aggregat blev valgt, fordi man ønskede at lave et passivhus og udnytte energien i fraluften til også at producere varmt brugsvand.​

Compact P kan også opvarme tilluften, og dermed bidrage til opvarmningen af huset. 

Compact P har reversibel kølekreds, og kan om sommeren køle tilluften. Når den køler tilluften afsættes varmen i det varme brugsvand, så ingen energi går til spilde.

Læs mere om Compact P

Bygherre..........: Prodesi Domesi
Placering..........: Dudikov - Tjekkiet