Windmill House

Windmill House har vundet prisen som Årets enfamiliehus 2021 i Irland

Nilan Compact P AIR9

Beliggende på landet lige udenfor Hillsborough i Irland, blev dette prisvindende hus bygget ved hjælp af de grundlæggende principper for passivhuse.

Helt fra starten af byggeriet har der været stor fokus på at alle detaljer for lufttæthed og termisk konstruktion blev overholdt. Windmill House er derfor bl.a. udstyret med tredobbelte vinduer med u-værdier, der langt overgår diverse krav for nybyggeri. Det termiske indeklima har stor betydning for, hvordan man oplever komforten i en bygning – og dermed stor betydning for familiens velvære og trivsel.

Det bankende hjerte i bygningen er dens varmegenvindings- og ventilationssystem. Ikke alene er luftkvaliteten og den termiske komfort reguleret af Nilan Compact P AIR9, en lille integreret varmepumpe søger også for at producere alt det varme vand, der er behov for til fem badeværelser.

Familien har delvist opvejet husets energiforbrug, ved installation af et solcelleanlæg, der ikke kun sørger for energi til opvarmning, varmt vand og lys, men også leverer ren energi til to bilopladere installeret i garagen.

Udover de rene energikilder har Windmill House et integreret og avanceret Smart Home system. Alle stikkontakter er kablet individuelt og tilpasset familiens daglige rutiner, hvilket giver en komfortabel og behagelig oplevelse.

De prisvindende arkitekter hos Marshall McCann, der har stor viden og erfaring med termisk design, opfordrede GP Developments til at implementere visionen om et minimalistisk design og skjule den avancerede teknologi.

Efter at have vundet prisen som Årets enfamiliehus 2021 udtalte Garrett Quinn, ejer af GP Developments:

”Jeg er utrolig glad for, at Windmill House har vundet en så prestigefyldt pris.

Som hovedkoordinator for dette projekt er jeg så stolt over at se en ung familie flytte ind i Windmill House, og det er så givende at vide, at deres børn kommer til at vokse op i et fantastisk indeklima, med en helt ekstraordinær luftkvalitet.

Passivhuse burde være standarden og tilgængeligt for alle”

Ved at forbedre indeklimaet i flere enfamiliehuse, kan vi opnå en bedre sundhedsstandard, samtidig med at vi reducerer familiernes omkostninger. For ikke at nævne de miljømæssige fordele for vores børns fremtid.
 

Læs mere om Compact P AIR9

Bygherre.........: Fraser Millar
Arkitekt...........: Marshall McCann
Placering.........: Hillsborough - Irland