AU Health

Omfattende renovering og udvidelse af forsknings- og undervisningsfaciliteter

Nilan VPM Cleanroom

Health er et af fem fakulteter på Aarhus Universitet. Health udfører banebrydende sundhedsforskning inden for en bred vifte af områder - alt lige fra grundforskning til forebyggelse, diagnose og behandling.
 

 

Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet har gennemgået en omfattende renovering og udvidelse af sine forsknings- og undervisningsfaciliteter. To nye parallelle bygninger, designet til at huse fremtidens hypermoderne biomedicinske forskning, er blevet opført i Universitetsparken i Aarhus. Disse to karakteristiske længehuse er blevet forbundet af et stort atrium i midten, hvilket udgør den nye Skou Bygning.

Samtidig har den eksisterende Bartholinbygning fået en markant ændret facade med et glasparti, der vender ud mod parken.

Aarhus Universitet, Health, der har over 30 års erfaring med formaliseret uddannelse af forskere, driver en af Danmarks største ph.d.-skoler med omkring 600 studerende.

Aarhus Universitets Health-fakultet har til formål at forbedre befolkningens sundhed gennem forskning, talentudvikling og uddannelse på et højt internationalt niveau samt at fremme formidling og videnudveksling inden for det sundhedsfaglige område.

Til dette projekt blev Nilans VPM Cleanroom aggregater valgt. Forud for dette blev der gennemført et omfattende udviklingsarbejde i samarbejde med Teknologisk Institut med henblik på at skabe fremtidens Cleanroom aggregat.

VPM Cleanroom aggregater er meget kompakte, har bedre varmegenvinding og lavere energiforbrug end lignende aggregater på markedet. De opfylder også kravene til Cleanroom ifølge EN14644.

Lær mere om VPM Cleanroom
 

Bygherre : Bygningsstyrelsen
Arkitekt : Cubo Arkitekter A/S
Ventilationsentreprenør : Brøndum A/S
Placering : Aarhus - Danmark