Sådan skifter du filter

Når det er tid til at skifte filter, bliver du gjort opmærksom herpå ved den tidsstyrede filteralarm. Det kan også være dug indvendigt på dine vinduer eller mislyd fra anlægget gør dig opmærksom herpå. 

Du behøver ikke slukke dit anlæg, imens du skifter filtret.

Alt efter hvilket anlæg du har, løsner du lågen ind til filtret ved hjælp af enten kuffertbeslag eller fingerskruer. Træk forsigtigt filterrammerne ud af maskinen, så der ikke falder støvrester ned i anlægget.

Der er god plads til at rengøre filterrummet med en støvsuger og evt. en fugtig klud.

Fjern det gamle filter ved at trække det ud af filterrammen og monter det nye i rammen. Følg anvisningerne fra leverandøren, så du sikrer, at filtret vender korrekt.

Vær omhyggelig med at få filtret godt ud i rammen, så ingen kanter stikker ud.

Sæt derefter filterrammerne tilbage i anlægget og luk lågen til igen.

 

Vi har filmet et filterskrift i vores Comfort 300LR, men princippet i filterskift er det samme uanset, hvilket ventilationsanlæg du har i din bolig.

Til slut i filmen viser vi, hvordan du fjerner din filteralarm på et CTS602 med trykknap-panel. 
 

Hvis du ønsker beskrivelse af filterskift til netop dit anlæg, så søg anlægget frem via vores produktoverblik og se billede af hvert enkelt anlæg her. 

 


 

Brugte filtre skal til småt brandbart

Et brugt filter indeholder støv, mikropartikler og evt.  svampespore og kan være sundhedsskadeligt. Det brugte filter skal derfor bortskaffes som småt brandbart.

Husk at vaske hænder efter at have skiftet filter i dit ventilationsanlæg, så du ikke bærer evt. sundhedsskadelige partikler rundt.

 


Vil du se flere gode råd om brugen af dit ventilationsanlæg?