Nilan tager skridtet videre i den grønne omstilling


Hos Nilan A/S er den grønne omstilling ikke blot tomme ord. Vi fokuserer på opgaven et produkt og en proces ad gangen. Både til gavn for vores fælles miljø og til gavn for omkostningsniveauet. For bæredygtighed kræver også ansvarlighed - økonomisk ansvarlighed. Uden penge til at forbedre de miljørigtige tiltag, sker der ingen udvikling.

Nilans varmepumper er med til at sikre den grønne omstilling i samfundet og giver samtidigt en lavere varmeregning - til gavn for både miljøet og økonomien. De færdige Nilan anlæg er udviklet til at opvarme med minimalt brug af energi og til at have en lang levetid. Næste step i vores fokus bliver derfor at forfine de velkendte og vellidte anlæg komponent for komponent.

Vi udvikler altid nye tiltag sammen med vores kompetente og erfarne medarbejdere, da det er dem, der har den største viden om krav til produktet og dets ydeevne. Når vi har klarlagt disse vigtige faktorer, involverer vi gerne vores leverandører for at sikre bredest mulige viden på det aktuelle område. Det var også fremgangsmåden i udviklingsprocessen for vores nye pladefilter Greencycle.

”Sammen med vores leverandør har vi specificeret, hvilke krav pladefiltret skal leve op til og afsøgt markedet for materialer, der kan leve op til disse krav. Det er vigtigt for Nilan at anvende miljøbevidste komponenter i vores anlæg, men det er også yderst vigtigt, at anlæggene fungerer optimalt for at holde energiforbruget nede,” fortæller Salgsdirektør hos Nilan, Brian Hansen.

Det nye pladefilter er produceret af et genbrugsmateriale, der består af 50 % plastflasker. Det er en vigtig komponent i et Nilan anlæg og et filter - skiftet efter forskrifterne - er med til at sikre et godt indeklima. Det er det første filter fra Nilan, der er fremstillet ud fra den cirkulære tankegang om genanvendelse af materialer, men det er ikke det sidste.

”Denne udvikling fortsætter med samme fokus på genanvendelse af materialer i vores andre filtre og andre komponenter. Tidligere har vores fokus været centreret omkring anlæggenes lange levetid og muligheden for udskiftning af de enkelte dele, som også er en af byggestenene inden for cirkulær økonomi. Nu højner vi kravene. Vores målsætning er at blive bedre til at benytte genbrugsmaterialer i vores anlæg, uden at gå på kompromis med den høje kvalitet, som vi er kendt for hos Nilan,” slutter Brian Hansen.

Læs mere om Greencycle filtret