Sundt og tørt indeklima

Sådan sparer du penge på varmen og får et sundt og tørt indeklima
I alle nybyggede huse skal husejere opfylde en række bygningsreglementer – og her er det blandt andet et krav, at der installeres ventilation.
De to nyslåede husejere, Maja og Mogens Jepsen fra Hedensted, har valgt at installere et Compact P ventilationsanlæg med indbygget køl fra Nilan. ”Og det har de gjort, fordi de har store facadevinduer mod syd, som giver dem en masse varmeindstråling,” forklarer Per Christensen fra IC Electric, der har leveret ’alt i el’ til byggeriet.
Et ventilationsanlæg med køl er ikke det samme som aircondition, men det giver dig mulighed for at sænke temperaturen 5 til 6 grader, ligesom det sørger for, at den høje luftfugtighed, vi typisk oplever i sommermånederne, bliver sænket. Og luftfugtigheden er den, der gør, at vi sveder.
Fordi ventilationen er med køl, opnår Maja og Mogens det bedst mulige indeklima, hvor de både kan indstille temperaturen, afkøle huset og på den måde holde varmen i skak.
Og ud over at Maja og Mogens får frisk luft ind i huset flere gange i timen, sørger ventilationen også for, at det giftige radon, der trænger ind fra undergrunden, bliver fjernet. I dag er det nemlig stadig sådan, at uanset hvor meget et nybygget hus er beskyttet imod radon, vil der altid trænge noget ind – og det fjerner ventilationen.
Den varme, der er i ventilationen, cirkulerer og bliver brugt til at opvarme vores vand. Der er derfor meget energioptimering i valg af ventilation. ”En optimering, som også gør det godt for vores varmeregning” fortæller Mogens Jepsen.
Styring direkte fra mobiltelefonen
En stærk netværksforbindelse var højt prioriteret. ”Vi har jo en tro på, at Wi-Fi er kommet for at blive, og vi har derfor fravalgt antennestik i flere værelser til fordel for en stærk netværksforbindelse” smiler Maja.
Med ventilationsanlægget koblet på internettet, kan Maja og Mogens nemt styre anlæggets drift, rumtemperatur, ventilationstrin og luftfugtighed via den gratis Nilan APP. De får endda også en notifikation når det er tid til næste filterskift.

Denne case er lavet af vores samarbejdspartner IC Electric