Jeres Projekt - Jeres Løsning

Hos Nilan lever og ånder vi for ventilation. Det er vores mål at forsyne jer med den bedst mulige ventilationsløsning til jeres næste lejlighedsprojekt. Hvad enten I blot ønsker at efterleve det eksisterende byggereglement, eller I ønsker at gå et skridt videre og installere en endnu mere energibesparende løsning, er I garanteret succes med vores banebrydende teknologi.

Fra en ekspert til en anden
Når I vælger at indgå i et samarbejde med Nilan, er I altid garanteret adgang til specialiseret viden om ventilation. Som et resultat af vores omfattende ekspertise inden for byggeri og viden om lovbestemmelser er vi bekendte med de udfordringer, der kan opstå ved et projekt – og vi har en løsning til hver eneste af dem. Alle Nilan-aggregater er naturligvis bygget af de bedste komponenter på markedet, og grundigt testet for at sikre, at de ikke kun opfylder (og ofte overgår) alle markedstandarder, men også lever op til vores egne høje forventninger.

Decentraliseret eller centraliseret?
Hvis I planlægger at bygge moderne etagebyggeri, anbefaler vi et decentraliseret ventilationssystem fra Nilan som den bedste indeklimaløsning. Hver lejlighed forsynes med et selvstændigt ventilationssystem og individuel slangeføring, som giver de samme fordele som et centraliseret system - og mere til. Det er ofte mere omkostningseffektivt at installere et decentraliseret system, og beboerne kan selv kontrollere indeklimaet i boligen.

Hvis projektet egner sig bedre til et centraliseret ventilationssystem, tilbyder vi også det. Denne løsning består af et centralt ventilationssystem, som er installeret i kælderen eller på taget af ejendommen. En central kanalføring forsyner hver lejlighed med balanceret ventilation.

Det er derfor vigtigt at overveje de fordele og ulemper, der er ved henholdsvis en central og decentral løsning inden projektet påbegyndes.

Fordele og ulemper ved central og decentral ventilation

Klik på billedet for at åbne det i stort format

Årligt energiforbrug

Forudsætninger
Der sammenlignes energiforbrug for henholdsvis 6 og 12 lejligheder med enten central eller decentral ventilation.

Der regnes med følgende forudsætninger:

  • 1 times forceret ventilation pr. døgn med 198 m3/h
  • 23 timers grundventilation pr. døgn med 126 m3/h
  • Der regnes ikke med behovsstyring (Behovsstyring er standard for Nilans decentrale anlæg, hvilket vil give et lavere energiforbrug end udregnet nedenfor)

Klik på billedet for at åbne det i stort format

Ekstern kommunikation

Modbus kommunikation

Alle Nilans aggregater uanset om det er central eller decentral ventilation kommunikerer Modbus RTU RS485.

Nilans aggregater har en åben Modbus kommunikation, hvor det ikke blot er muligt, at overvåge aggregaterne, men det er også muligt at indstille driften via en Modbus-konverter eller et CTS-system.

På den måde kan varmemesteren hele tiden holde et overblik over aggregaternes drift og tilstand.

Ekstern kommunikation decentral løsning:

Klik på billedet for at åbne det i stort format

Ekstern kommunikation central løsning:

Klik på billedet for at åbne det i stort format

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
13. - 15. april 2021

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik