Arkiv

Gamle huse kan godt lære nye tricks

24-02-2011 | Det er ikke kun nye huse, der kan energioptimeres. Gennem de rigtige renoveringstiltag kan energiforbruget i et ældre hus reduceres med op til 80 % og sikre huset mærkatet ”Lavenergiklasse 1”.

I Kolding står et hus fra 1970’erne helt nyrenoveret. Det er pilotprojekt for Projekt Lavenergi, der har til formål at sænke energiforbruget i ældre huse. Dermed skal husene kunne klassificeres som Lavenergiklasse 1. Det betyder blandt andet, at huset kun må bruge halvt så meget energi som et hus bygget efter standardreglerne.

Energibesparelser på op til 80 %

Godbidderne ved at energioptimere boliger, der er omkring 25-40 år gamle, er blandt andre mindre belastning af miljøet gennem reduceret forbrug af fossile brændstoffer og energi generelt, et sundere indeklima og en markant lavere varmeregning.

Energibesparelsen for denne type renoverings-projekter kan komme helt op på 80 %. Det er muligt ved for eksempel at efterisolere lofter, skifte facadeisolering, skifte vinduer og døre samt optimere varmeinstallationerne. Dermed holder huset bedre på varmen og skal ikke bruge nær så meget energi som før for at bibeholde en behagelig indetemperatur.

I huset i Kolding er der installeret et kompaktanlæg fra Nilan, vores VP 18 Compact UVP. Løsningen ventilerer og genvinder varmen i udsugningsluften og udeluften til opvarmning af boligen og brugsvandet. VP 18 Compact UVP sikrer altså et sundt indeklima og en kraftig reducering af energiforbruget, eftersom varmen fra anlægget er produceret ved hjælp af genvunden energi og ikke gas eller olie.

14 erfarne virksomheders viden samlet undet ét tag

Projekt Lavenergi er skabt af murer- og entreprenørfirmaet O. Adsbøll og Sønner A/S i samarbejde med 13 virksomheder, heraf er en række af dem specialiseret inden for energiområdet.

Nilan deltager som sparringspartner i forhold til nødvendigheden af ventilation og varmegenvinding og ikke mindst de fordele, der følger med.

Læs mere om Projekt Lavenergi

Læs mere om VP 18 Compact UVP

Projekt Lavenergi

 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik