Arkiv

Nilan vinder international pris

27-10-2009 | Ventilations- og varmepumpeteknologi i form af VP 18 Compact fra Nilan A/S spillede en afgørende rolle, da vinderprojektet i den prestigefyldte byggekonkurrence, Solar Decathlon 2009, skulle findes i USA. Det er anden gang i træk, at Nilan er med til at vinde prisen, der er sponseret af det amerikanske energiministerium.

I den ugelange konkurrence havde 20 internationalt anerkendte universiteter givet deres bud på det mest energineutrale en-familie hus i verden.

Konkurrencen blev afholdt på National Mall, der er området mellem Det Hvide Hus og Capitol Hill i Washington. Nilan stillede for anden gang i træk op sammen med det tekniske universitet fra Darmstadt i Tyskland (TU Darmstadt).

Populært sagt har vi med vores VP 18 Compact leveret hjerte og lunger til det energirigtige hus, og vores lavenergiteknologi var afgørende for, at huset fik topkarakterer for konkurrencens bedste indeklima og laveste energiforbrug. Faktisk producerer huset to gange sit eget energiforbrug. Det særlige ved VP 18 Compact er, at den samler ventilation, varmegenvinding, varmt brugsvand, varme og køl i ét. Det giver en suveræn energioptimering, hvor såvel installationen samt den daglige styring foregår ét sted fra.

Alle 20 projekter præsenterede en teknologi, som i bund og grund kan det samme. Men hvor vi har samlet det hele i en integreret løsning, var de andre huse udstyret med avancerede teknik-rum på størrelse med en mindre garage. VP 18 Compact fylder ikke mere end et køleskab, og den største udfordring var derfor at få overbevist juryen om, at vores pladsbesparende anlæg kan slå de store, komplicerede teknikrum – Men det lykkedes!

Det er anden gang i træk, at vi deltager i Solar Decathlon sammen med TU Darmstadt. Den storstilede konkurrence blev senest afholdt i 2007, hvor også Nilan og TU Darmstadt løb med sejren i kampen om at bygge det mest energirigtige hus baseret på vedvarende energi. Selvom det er ressourcekrævende at være med, er der ingen tvivl om, at vi stiller op igen. Allerede på nuværende tidspunkt er vi i dialog med en række førende universiteter, der deltager i den næste Solar Decathlon.

Fakto om Solar Decathlon 

  • Konkurrencen afholdes hvert andet år og er sponseret af det amerikanske energiministerium.
  • Formålet er at sætte fokus på de energimæssige udfordringer, som verden står overfor.
  • 20 hold fra hele verden kæmpede i år om at designe og bygge det flotteste og mest energieffektive hus baseret på vedvarende energi.
  • Holdene fik point i ti forskellige kategorier, og herudfra blev vinderen kåret.
  • Nilan A/S vandt sammen med det tekniske universitet fra Darmstadt i Tyskland årets konkurrence, og det er anden gang i træk.

Læs mere på www.solardecathlon.org.Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik