Arkiv

Nilan-Garona-samarbejde resulterer i helt ny indeklimaløsning

13-02-2012 | Nilan har udviklet et banebrydende ventilations- og varmegenvindingssystem i samarbejde med en af de største leverandører af lavenergihuse i Frankrig, Groupe Garona. Opgaven var en alternativ tilgang til brugen af jordrør til forvarmning og afkøling af luft. Løsningen var en specialudviklet model af Nilans kompaktløsning Compact P.

Groupe Garona, en af de største lavenergihuse-leverandører i Frankrig, påbegyndte i 2008 arbejdet med at udvikle en ny hustype. I sin søgen efter en producent af kompaktløsninger villig til at retænke sit produkt kontaktede virksomheden Nilan i 2010. Nu, to år senere, kan vi præsentere en one-of-a-kind ventilations- og varmegenvindingsløsning.

Opvarmningen og afkølingen af den nye hustype skulle baseres på en videreudvikling af den kendte teknologi med brug af jordrør til forvarmning og afkøling af indblæsningsluften i et ventilationssystem. Nilan var ikke sen til at takke ja til muligheden for at udfordre det traditionelle:

– Som en førende virksomhed inden for ventilations- og varmepumpeløsninger er innovation et helt naturligt parameter i alt, hvad vi gør. Samtidig har vi den fleksibilitet, der gør det muligt at deltage i projekter som dette til gavn for vores kunder og vores arbejde med videreudviklingen af produktsortimentet, siger Philip Dahl, key account manager i Nilan.

Ekstra varmeoptagelse og køleydelse gennem krybekælder

Helt konkret ønskede Garona at opvarme og afkøle luften fra jordrørene yderligere – afhængigt af årstiden – i en labyrint i husets krybekælder og genvinde energien heri i stedet for at føre den direkte ind i huset.

Beregninger viser, at der er et betydeligt varme- og kølepotentiale at hente ved at bruge krybekælderen som supplerende energikilde. Dog kan luften ikke bruges som indblæsningsluft, idet den på grund kældergennemførslen kan give lugtgener. Denne alternative brug af jordrør er ikke set før, og det var derfor nødvendigt at specialudvikle en totalløsning til projektet.

Nilan tog udfordringen op sammen med virksomheden Ventilan, der forhandler Nilan-løsninger i Sydvestfrankrig. Samarbejdet førte til udviklingen af en ny, kombineret løsning baseret på den passivhus-certificerede Nilan-løsning Compact P, der opfylder de angivne krav, og som derfor er den første kompaktløsning i verden, der overfører energien fra opvarmet luft fra jordrør til frisk indblæsningsluft som vist nedenfor.

Den nye indeklimaløsning, der sikrer et sundt indeklima på trods af brugen af jordrør.

Overholder byggestandards strenge krav

Den specialdesignede Compact P-model giver et sundt indeklima uden at gå på kompromis med energivenligheden. Dermed lever Garona-huset op til kravene i en ny fransk byggestandard (RT 2012), der sætter strenge krav til energiforbruget.

De første 10 huse vil stå færdige i starten af 2012, og Garona forventer, at tallet vil vokse til flere hundrede huse om året på grund af løsningens store potentiale.

Læs mere om Garona

Læs mere om totalløsningen Compact P
 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik