Arkiv

Behovsstyring af ventilationsanlæg kan spare danske virksomheder over 300 millioner kroner årligt

19-12-2011 | Nye beregninger fra Go’Energi viser, at i forvejen energivenlige ventilationsløsninger til erhverv kan optimeres med kæmpe besparelser til følge for danske virksomheder.

Go’Energi, også kendt som Center for Energibesparelser, har lavet en række beregninger, der viser, at danske virksomheder kan spare et stort millionbeløb årligt gennem behovsstyring af deres ventilations- og varmeløsninger.

De parametre, virksomhederne bør kigge nærmere på, er især regulering af tryk og driftstider. Det handler med andre ord ikke om at gå på kompromis med indeklimaet, men om at optimere energiforbruget på i forvejen energivenlige løsninger. Nogle tiltag vil endda give et forbedret indeklima for eksempel i kraft af mindre træk.

Minimale investeringer giver store besparelser

Ifølge Go’Energis beregninger kan de danske virksomheder inden for privat handel og service spare 300 millioner ved at behovsstyre deres ventilationsløsninger – i øvrigt gennem investeringer, der er minimale set i forhold til besparelsen. Hertil kommer de besparelser, andre brancher kan tilføre til regnskabet.

Deloitte og Ernst & Young nævnes i denne forbindelse som eksempler på virksomheder, der har opnået store besparelser på omkring 2,5 millioner årligt ved at optimere deres ventilations- og varmeløsninger.

Læs mere på Go’Energis hjemmeside

Læs om Nilans erhvervsløsninger, der også giver mulighed for behovsstyring
 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik