Arkiv

Nilan med i verdens femte største passivhus-byggeri

06-09-2011 | Den 1. september fik de første beboere udleveret nøglerne til helt nye, energirigtige lejligheder i Køge, der udgør første etape af verdens femte største passivhus-projekt. Det banebrydende byggeri er resultatet af et samarbejde mellem en række aktører i den danske byggebranche, der gik sammen og beviste, at Danmark hører med i front, når det kommer til energivenlige boligblokke. Med i puljen er Nilan, eftersom vi leverede ventilationsanlæggene, der har været en afgørende faktor for projektets succes.

Opførelsen af ekstremt energivenlige boliger bygget efter den internationale passivhus-standard er, som navnet ellers antyder, ikke kun noget, husejere kan nyde godt af. Det er bevist med opførelsen af ni boligblokke for Køge Boligselskab, der kan bryste sig af at være verdens femte største passivhus-projekt og det største almene passivhus-projekt i Norden.

En passivhus-bolig adskiller sig fra normen ved at være ekstrem energivenlig. Dermed sikres beboerne ikke kun et sundt indeklima og en sundere bygning uden fx fugt og skimmelsvamp, men også en sundere pengepung, idet man med denne type byggeri opnår markante besparelser på varmeregningen. Med projektet i Køge har Danmark således taget et stort skridt for styrkelsen af den grønne tankegang i forbindelse med opførelsen af større boligbyggerier.

Fra passivhus til ”passivlejligheder”

Ønsket om at overføre passivhus-standarden til lejlighedskomplekser var på ingen måde urealistisk, men dog en alternativ tilgang til denne energivenlige byggemetode. Det betød blandt andet, at entreprenøren E. Pihl & Søn A/S inddrog en række passivhus-eksperter i processen, lige fra uvildige konsulenter til leverandører af passivhus-komponenter. 

Især ventilationsanlægget er en afgørende komponent i et passivhus-byggeri. Boligerne bygges meget tætte for at sikre deres evne til at holde på varmen, og det kræver, at de får hjælp til at ånde. Samtidig kan ventilationsanlæg med varmegenvinding, som dem, der er installeret i Køge-projektet og leveret af Nilan, sænke varmeforbruget endnu mere, da varmen fra udsugningsluften overføres til indblæsningsluften.

- Det var nødvendigt med en leverandør, der spillede med gennem hele den krævende proces. Nilan blev valgt, fordi de var den eneste troværdige leverandør på markedet, og de tog teten op og førte anlæggene helt frem til test igennem et forløb på ¾ år, udtaler Pladsleder Jacob Bauer fra E. Pihl & Søn A/S.

En overset kilde til flere job og nedgang i CO2-udslippet

Det har længe været en yndet sport at bygge energivenlige parcelhuse i Danmark, mens der ikke har været fokus på lejlighedskomplekser. Ifølge Nordisk Salgsdirektør Brian Hansen fra Nilan betyder det, at man som samfund ikke udnytter en oplagt kilde til at reducere Danmarks CO2-udslip og skaffe flere job i den danske byggesektor.

- Hvis 30 % af Danmarks energiforbrug inden 2020 skal komme fra vedvarende kilder, som EU-kommissionen kræver, svarer det til, at 75 % af vores boliger skal omstilles til vedvarende energi, hvilket passivhus-konceptet giver mulighed for. Hvis det skal lykkes, er vi nødt til at udvide fokusområdet til alle typer boliger, herunder boligblokke – almene såvel som private og renoveringsprojekter såvel som nybyggeri, udtaler Brian Hansen.

Læs mere om projektet på Køge Boligselskabs hjemmeside

Læs mere om Comfort 1200 og andre anlæg, der sikrer et sundt indeklima

Læs mere om passivhus-konceptet på www.altompassivhuse.dk

 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik