Arkiv

Ekspertundersøgelse: Kompaktsystemer er den optimale varmeløsning til passivhuse

10-06-2011 | iPHA har offentliggjort en undersøgelse, der sammenligner forskellige typer af varmeløsninger til passivhuse og konkluderer, at kompaktsystemer er det optimale valg.

Det globale netværk for passivhus-interessenter, the International Passive House Association iPHA, har til formål at fremme passivhus-standarden og udvide offentlighedens kendskab til emnet. Dette arbejde omfatter blandt andet at analysere og studere data vedrørende energiforbruget og -effektiviteten i passivhuse.

Fra pillefyr til kompakte ventilations- og varmeløsninger

iPHA offentliggjorde for nyligt en rapport vedrørende effektiviteten af og omkostninger til varmeløsninger til passivhuse, fra pillefyr til kompakte ventilations- og varmeløsninger. Helt konkret sammenligner undersøgelsen, som rapporten omhandler, energiforbruget, udgiften og de samlede årlige omkostninger for de forskellige løsninger.

Et passivhus bruger kun et minimum af energi, og en vigtig del af arbejdet med denne konstruktions-standard er at reducere forbruget endnu mere. Kompaktanlæg er et vigtigt element i denne forbindelse, da de ikke kun opfylder alle opvarmnings-behov, men også tilbyder ventilation med varmegenvinding og produktion af varmt brugsvand, hvilket resulterer i betydelige synergieffekter.

iPHA-rapporten konkluderer, at “kompaktløsninger har betydelige fordele” (iPHA 2011). Samtidig skriver iPHA, at så snart effekten af masseproduktion af passivhus-komponenter fører til en reduktion i de ekstra investeringer, passivhustandarden kræver, vil brugen af andre konstruktionsmetoder ikke længere kunne retfærdiggøres rent økonomisk set.

Data på 20 års drift

De samlede årlige omkostninger omfatter køb af det givne system og omkostninger til energi og vedligehold delt ud på en driftsperiode på 20 år. Dermed giver undersøgelsen et realistisk billede af, hvad det koster at opvarme et passivhus, ikke mindst fordi de stigende priser på råolie også er taget med i betragtning, da de i høj grad påvirker de overordnede udgifter.

Ifølge rapporten har kompaktsystemer de laveste årlige omkostninger og er de mest energieffektive varmeløsninger til passivhuse.

Passipedia – online vidensdatabase om passivhuse

Du kan læse mere om undersøgelsen på www.passipedia.de. Dybdegående information er tilgængelig for iPHA-medlemmer.

Læs mere på iPHA’s på www.passivehouse-international.org (kun på engelsk)

Læs mere om Nilans kompaktløsninger

Læs mere om passivhuse
 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik