Arkiv

Varmepumper blåstemplet som fremtidens opvarmningsløsning

14-10-2010 | Klimakommissionen fremhæver varmepumper som et nøgleelement for ønsket om at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer inden 2050 i en nyligt offentliggjort rapport.

Klimakommissionen udgav i september 2010 rapporten ”Grøn Energi – vejen mod et dansk energisystem uden fossile brændsler”. Rapporten besvarer spørgsmålet, Klimakommissionen fik til opgave at besvare, da den blev etableret af regeringen: Hvordan kan Danmark blive uafhængig af fossile brændstoffer inden 2050?

Således indeholder rapporten 40 konkrete forslag til, hvordan Danmark kan nå det mål, og brugen af varmepumper som primær opvarmningskilde bliver fremhævet som et nøgleelement i den forbindelse.

Længe ventet officiel godkendelse af varmepumper

Rapporten har været undervejs i 2½ år og vil have afgørende betydning og være retningsgivende for Danmarks fremtidige energi- og klimapolitik. Med andre ord betyder rapportens fokus på varmepumper, at de nu er godkendte som den ideelle opvarmningsløsning af det officielle Danmark og derfor vil udgøre en langt større del af den typiske opvarmningsform i danske hjem i fremtiden.

– Som repræsentant for de danske producenter af varmepumper har jeg været med til at kæmpe for at sætte varmepumper på dagsordenen som en realistisk og ikke mindst miljø- og samfundsmæssigt forsvarlig afløser for fossile brændstoffer i 30 år. Klimakommissionens rapport og anbefalingen om at fokusere på varmepumper i arbejdet med at omlægge det danske energiforbrug giver derfor en kærkommen og længe ventet, men dog forventet, officiel godkendelse af dem som fremtidens energikilde, siger Torben Andersen, CEO i Nilan A/S og formand for Varmepumpefabrikantforeningen, der har til formål at medvirke til fremme af forskning og udvikling af varmepumper.

Varmepumper, elbiler, havvindmøller, biomasse og et intelligent elsystem udgør løsningen 

Ifølge Klimakommissionen bør varmepumper, elbiler, havvindmøller og et intelligent elsystem udgøre vores primære energikilder i fremtiden. Helt konkret bliver varmepumper angivet som den mest hensigtsmæssige primære opvarmningsform af bygninger, suppleret af fjernvarme, der får sin energi fra biomasse, solvarme, varmepumper og geotermi, det vil sige udnyttelse af varmen fra jordens undergrund.

Læs mere om Varmepumpefabrikantforeningen på www.varmepumpefabrikanterne.dk

Læs eller download Klimakommissionens rapport på www.klimakommissionen.dk

Se hvilke varmepumper Nilan kan tilbyde dig

 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik