Arkiv

Følg med i nybygget passivhus’ energiforbrug på internettet

09-05-2011 | Dataene på energiforbruget og -produktionen i et nybygget passivhus er nu tilgængelige på nettet. Dermed kan du følge med i, hvor energivenligt denne type byggeri er, inklusive Nilan’s VP 18 Compact, der udgør husets åndedrætsorgan.

I den østrigske by Vösendorf ligger et hus, der langt fra kan siges at spilde sin energi: Bogstaveligt talt, fordi huset er meget energivenligt, da det er bygget efter passivhus-standarden og dermed blandt andet er så tæt, at der er et minimum af varmetab på grund den minimale mængde luft, som kan sive ud. I overført betydning fordi alle nu kan følge med i det daglige, lave energiforbrug, huset gør sit bedste for at sikre.

Hvis man tilføjer Nilan’s VP 18 Compact, der sørger for mekanisk ventilation af det meget tætte hus og genvinder varmen i udsugningsluften, får man en meget energivenlig bolig. Præcis hvor energivenlig den er, kan du se på den ny-lancerede hjemmeside www.novahome.at, der giver et overblik over tallene for husets energiforbrug og -produktion.

Større viden om lavenergi-byggeri

Huset stod færdigt i august 2010, og dets energiforbrug er blevet overvåget lige siden, eftersom det fungerer som testhus for projektet NovaHome, der er startet af det østrigske tekniske institut, AIT, i samarbejde med Eaton GmbH og ELK Fertighaus AG.

Formålet med projektet er at indhente know-how og kompetencer inden for smart homes, der sikrer beboerne en sikker og energieffektiv dagligdag. Derfor opfylder testhuset de meget høje standarder for passivhuse i kraft af selve konstruktionen og installationen af et ventilations- og varmegenvindingsanlæg, der – som et ud af mange elementer i huset – styres af et innovativt, intelligent softwaresystem.

Gennem overvågningen af huset kan AIT og samarbejdspartnerne analysere de indhentede data og dermed husets energieffektivitet, herunder også dets evne til at bibeholde en stabil temperatur hele året rundt. Analysen af disse data er et vigtigt værktøj i projektet, og ved at offentliggøre dem på hjemmesiden kan alle andre nu også følge med fra sidelinjen. Dataene bliver opdateret dagligt og er præsenteret på en simple og letforståelig måde, hvilket betyder, at også ikke-specialister kan få noget ud af at besøge www.novahome.at.

Ikke bare tomme ord

Indtil nu har energieffektiviteten i huset levet op til forventningerne, til trods for nogle meget kolde vintermåneder, og de tilgængelige data giver et godt indblik i den daglige gang og effektivitet i et passivhus. I løbet af de knap ni måneder, der er gået, siden huset stod færdigt i august, er der brugt cirka 3.000 kWh på opvarmning, hvilket er et markant lavere tal end de omkring 13.000 kWh, et normalt hus på samme størrelse (159m2) kan forventes at bruge.

Besøg www.novahome.at (kun på tysk)

Læs mere om passivhuse

Læs mere om VP 18 Compact
 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik