Arkiv

Angela Merkel kalder plusenergihus, der ånder med et Nilan-anlæg, for fremtidens hus

31-08-2010 | Forbundskansler Angela Merkel besøgte i august det plusenergihus, som gav det tekniske universitet i Darmstadt førstepladsen i en internationale konkurrence i energineutralt byggeri i 2009 i samarbejde med Nilan.

I 2009 rejste en gruppe studerende fra det tekniske universitet i Darmstadt, TU Darmstadt, i Tyskland til Washington for at deltage i den internationale byggekonkurrence i energineutralt byggeri, Solar Decathlon. Nilan deltog sammen med de studerende, idet ”hjertet” i huset, de byggede, var et Nilan VP 18 Compact-anlæg, der bogstaveligt talt sørger for, at huset kan ånde, og varmer det op.

Blandt andet takket være VP 18 Compacts høje virkningsgrad vandt holdet fra Darmstadt. Huset er nu flyttet tilbage til Darmstadt, hvor interesserede kan få lov til at se det. En helt specielt interesseret er Tysklands Forbundskansler Angela Merkel, der besøgte huset i august 2010.

Interessant projekt med store fremtidsudsigter

Forbundskansleren blev vist rundt i huset af to studerende samt en professor fra TU Darmstadt. Hun var meget interesseret i at høre om huset, som hun kaldte et spændende projekt og ikke mindre end ”fremtidens hus” på grund af dets evne til at producere mere energi, end det forbruger.

Faktisk producerer plusenergihuset dobbelt så meget energi, som det har brug for. Dette skyldes især VP 18 Compacts unikke teknologi, der kombinerer ventilation med varmegenvinding, produktion af varmt brugsvand samt køling og opvarmning af boligen i et anlæg, der, modsat mange andre anlæg, ikke er større end et køleskab.

Youtube-video fra besøget (på tysk)
 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik