Arkiv

Nilan modtager international anerkendt passivhus-certificering

01-11-2010 | Nilan har modtaget den internationalt anerkendte Passivhus-certificering for vores Compact P-anlæg Det er kun tredje gang, at et kompakt-anlæg får certificeringen, hvilket vi naturligvis er meget stolte over.

Den 1. november 2010 fik Nilan en Passivhus-certificering fra det tyske Passivhaus Institut (PHI) for kompakt-anlægget Compact P. Et kompakt-anlæg kombinerer teknologierne bag aktiv og passiv varmegenvinding, ventilation, opvarmning og nedkølning af bygninger samt produktion af varmt brugsvand.

Certificeringen beviser, at PHI anerkender Compact P-anlæggets effektivitet, inklusive dets lave levetidsomkostninger, højre rentabilitet og ikke mindst høje COP (Coefficient Of Performance – anlæggets virkningsgrad), og dermed blåstempler det som anbefalet passivhus-komponent. Compact P er kun det tredje kompakt-anlæg i verden, der har modtaget certificeringen.

Tog det bedste og gjorde det perfekt

Helt konkret betyder certificeringen, at Nilans Compact P er godkendt til at indgå i passivhuse uden yderligere kontrol af dets effektivitet. Dermed kan producenter af passivhuse bruge anlægget i byggeriet og integrere dets værdier uden nærmere beregninger og dokumentation i den energiberegningskerne, også udviklet af PHI, der danner grundlaget for byggeriet og for husets status som passivhus. Det gør projekteringsprocessen mere simpel og giver ikke mindst en garanti og sikkerhed for produktets effektivitet.

– Vi springer aldrig over, hvor gærdet er lavest. Compact-seriens kerneprodukt var før videreudviklingen og opgraderingen til Compact P kandidat til certificeringen. Det var dog hele tiden vores mål, at en eventuel certificering skulle gives til et produkt, der ikke kun var godt, men sprængte rammerne. Derfor tog vi noget, der var rigtigt godt, og gjorde det perfekt. Det tog to år, hvor vi løbende implementerede forbedringer i anlægget, men det var bestemt tiden værd, og vi er fuldt ud tilfredse med resultatet, siger Nilans Eksport- og Marketingdirektør Peter Sønderskov.

Skulderklap fra retningsgivende aktør i lavenergi-branchen

Det tyske Passivhaus Institut, der står bag certificeringen, er en vigtig aktør i branchen for lavenergibyggeri, ikke mindst fordi instituttet skabte passivhus-konceptet. PHI sætter med andre ord standarden for huse, der er bygget som passivhuse i kraft af deres lave energiforbrug. Instituttet er således også trendsætter for kommende EU-krav til lavenergibyggeri.

PHI’s arbejde inkluderer at vurdere, hvorvidt specifikke produkter er egnede som passivhus-komponenter på baggrund af akkrediterede testresultater. Et skulderklap fra PHI vejer derfor tungt i vægtskålen og understreger modtagernes evne til at skabe løsninger, hvis energiforbrug belaster miljøet og ejerens pengepung så lidt som muligt.

Læs mere om Passivhaus Institut på www.passiv.de og www.ig-passivhaus.de.

Læs mere om Compact PTilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik