Arkiv

Certificering af Nilans anlæg et vigtigt skridt i den rigtige retning ifølge passivhus-ekspert

24-03-2011 | Grundlæggeren af passivhus-konceptet overrakte den 19. marts officielt Nilans nyerhvervede passivhus-certifikat. Med certifikatet fulgte en varm modtagelse af Nilan som medspiller i kampen for at fremme byggeriet af passivhuse.

Fra certificering til fremtidsudsigter for passivhus-branchen

Nilans kompaktanlæg, ventilations- og varmegenvindingsløsningen Compact P, blev i november sidste år passivhus-certificeret for dets høje effektivitet. Fredag den 19. marts 2011 fik Nilans eksportdirektør Peter Sønderskov overrakt det officielle certifikat udstedt af den retningsgivende institution i branchen, det tyske Passivhaus Institut (PHI), som ledes og var repræsenteret af Wolfgang Feist, der også er manden bag passivhus-konceptet. Det gav anledning til en flere timer lang dialog om de fremtidige muligheder og udfordringer, passivhus-branchen står overfor.

- Vi har været leverandør og idéleverandør til lavenergibyggeri i mere end 30 år. Det er derfor ikke nyt for os at tænke i de baner. Men at gøre det i samarbejde med en stor aktør som PHI giver naturligvis helt nye muligheder, ikke mindst for at kunne påvirke udviklingen i branchen, siger Peter Sønderskov.

Industrien skal med på holdet

Status er, at vi befinder os i en tid, hvor mange landes lovgivning halter bagefter i forhold til det generelle fokus, der er på at skåne miljøet. Samtidig eksisterer der en forkert opfattelse af, at passivhuse er alt for dyr en investering. Wolfgang Feist udviste derfor stor interesse i at udvide dialogen mellem PHI og Nilan samt andre virksomheder i branchen, hvis eksistensberettigelse er baseret på at skabe energivenlige produkter, for dermed bedre at kunne præge den fremtidige udvikling.

Certificeringen skaber således grobund for et givende samarbejde, der skal hjælpe med at bane vejen for de miljøvenlige boliger. En mulig knap at dreje på er, at man fra industriens side optimerer produktionen og skaber installationsvenlige løsninger, hvilket i sidste ende gør anlæggene langt billigere og dermed mere attraktive.

Frisk luft har mange navne

Det skal gøres til en almenkendt sandhed, at passivhuse kan bygges til en pris, der matcher prisen på et almindeligt kvalitetsbyggeri.

Prisen har dog ikke så meget at sige, hvis bygherrerne aldrig kommer i nærheden af at overveje et passivhus, enten fordi lovgivningen ikke stiller skrappe nok krav, eller fordi der eksisterer en forkert opfattelse af den reelle udgift i forhold til besparelsen. Der skal derfor luftes ud – en opgave, der ikke er helt ny for Nilan – i en tilstøvet byggesektor i kraft af sparring og dialog mellem alle relevante parter, herunder også myndighederne.

Wolfgang Feist (til venstre) og Peter Sønderskov foran det certificerede anlæg på ISH-messen, der som verdens største messe inden for energirigtigt byggeri, meget passende dannede rammerne for overrækkelsen.

Wolfgang Feist (til venstre) og Peter Sønderskov foran det certificerede anlæg på ISH-messen, der som verdens største messe inden for energirigtigt byggeri meget passende dannede rammerne for overrækkelsen. 

Læs mere om PHI-certificeringen

Læs mere om Compact P
 Tilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Helsinki, Finland
7. - 9. Oktober 2020

Odense Congress Center
21. - 23. april 2021
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik