Nyheder

Se også vores nyhedsarkiv

Nilan etablerer kompetencecentre til lavenergibyggeri i Norge og Tyskland

20-12-2012 | Nye lovkrav til lavenergibyggeri betyder, at bygherrer og entreprenører er nødt til at bruge de mest energieffektive byggelementer. Nilan, en af verdens førende leverandører af ventilations- og varmepumpeteknologi, etablerer nu to nye kompetencecentre i henholdsvis Norge og Tyskland for at give kunder en nemmere adgang til virksomhedens store viden samt energirigtige produkter.

For at bygge energieffektive passivhuse kræver det en god portion viden om, hvordan alle elementer kan dimensioneres, så de passer til de kommende beboeres behov. Det er en nyere tankegang om energi, hvor blandt andet varme skal udvindes af naturelementerne på en måde, som svarer til husets forbrug.

At bygge energieffektivt indebærer blandt andet en bevidsthed om opvarmning. Det vil sige, at bygherre allerede i selve dimensioneringsfasen skal tage stilling til det fremtidige varmeforbrug for at opnå den højeste energieffektivitet – og det kræver viden. Samtidig betyder opførslen af passivhuse, der er mere tætte boliger, at et ventilationsanlæg skal installeres. Ellers kan huset ikke ånde,” siger Peter Sønderskov, eksportdirektør ved Nilan, en af verdens førende leverandører af ventilations- og varmepumpeteknologi.

Stor efterspørgsel på passivhus certificeret indeklimaløsning

Virksomheden oplever stor efterspørgsel på såvel dens omfattende viden om lavenergibyggeri som dens kompakte ventilations- og varmepumpeløsninger, der på én og samme tid sikrer et lavt energiforbrug og et godt indeklima. Compact P løsningen har især vist sig at være et attraktivt bud på, hvordan bygherre kan kombinere Nilans produkter i en totalløsning, der opfylder alle husets behov for ventilation og varme. Compact P er passivhus certificeret af det internationalt anerkendte Passivhaus Institut (PHI) i Tyskland. Dermed er der høj sikkerhed for optimale energimæssige resultater:

”Vi tilbyder markedets mest unikke certificerede indeklimaløsning til passivhuse med uendelige muligheder, der gør det muligt at integrere ventilation med varmegenvinding, produktion af varmt forbrugsvand samt opvarmning og køl i ét og samme kabinet. Vores løsninger er gennemtestede og lever op til de højeste standarder,” siger Peter Sønderskov og tilføjer:

”Det skal være nemt at vælge de energirigtige løsninger, som lever op til lovkravene bag passivhus-byggeri, og det er blandt andet det, vi gerne vil hjælpe kunderne med i vores nye salgs-, service- og kompetencecentre i Norge og Tyskland”.

Kortere tid fra bestilling til installation

Efterspørgslen er direkte årsag til, at Nilan nu efter mange års repræsentation af forhandlere selv etablerer to nye salgs-, service- og kompetencecentre i henholdsvis Råde, Norge, og lidt uden for Hamborg i Tyskland. Her kan kunder få råd og vejledning om virksomhedens energieffektive løsninger samt få nemmere adgang til såvel produkter som know-how. Samtidig vil flere af løsningerne blive lagerført ved både Brødrene Dahl og Ventistål i hele Norge samt ved den største grossist i Tyskland, hvilket forkorter tiden fra bestilling til installation og øger tilgængeligheden betragteligt.

Per-Erik Hansen er ansat som daglig leder af kompetencecenteret i Nilan Norge og for Nilan Tyskland vil det være Eksportdirektør Peter Sønderskov, der vil være daglig leder.

Nilans nye kompetencecenter i Råde

Nilans nye kompetencecenter i Trittau ved HamburgTilbage

Om Nilan

Boligløsninger

Erhvervsløsninger

 

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Messer


Wien; Østrig
20. - 23. februar 2020

Wels, Østrig
4. - 8. marts 2020
Nilan A/S · Nilanvej 2 · 8722 Hedensted · Telefon 76752500 · nilan@nilan.dk
Disclaimer
Privatlivs- og cookiepolitik